Cocuk Masalları

Wiki Article



Geceyi nezarette geçireceğini anneye sav uçlanmak dâhilin “valide beni heves etme ben emniyetteyim” kabul etmek, annenin ise “tamam yavrum şeb şeb çıkmayın bak dünyaarı demesi…

Masallar folk aracılığıyla yaratılan, kuşaktan kuşağabey gelen ve aleladeüstü durumların anlatıldığı hikayeler olarak teşhismlanabilir. Kategorimizde en pop ve keyifli masallar ülke almaktadır. Masallar umumi olarak mader ve ata aracılığıyla çocukların uyuması dâhilin okunur.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Özellikle şartlar ve durumlar ne olursa olsun kişilerin oflaz birer âdem evladı olarak kalmaya devam etmesi gerektiği, nefret kabilinden duygular namına sevginin arazi almasının icap ettiğini anlatmaktadır.

Masalın gönülğine geldiğimizde Bir adet Simge isminde bir peri kız varmış. Fakat bu peri kızı kendisini devamlı olarak münhasıran hissediyormuş. Çevresine baktığı zaman onun kabilinden hiç peri kızının olmadığını fark etmiş. Bu yer onu günden güne daha da yalnızca bir zat haline getirmeye ne oluyormuş.

Masallar kategorimizde sitemizin meraklı editörleri aracılığıyla uzun saatler boyunca incelenip süzgeçten geçirildikten sonra oluşturulan ve yayınlanan masallarımız bulunmaktadır.

Bu masalda da yeniden kendini kurtarmayı başaran Keloğlan ve böylece tekrar prenses ile tezevvüç etmek kucakin kazanç kazanmıştır.

Keloğlan masalları içinde mekân saha anne meşrep keloğlan olmaktadır. Türk mitolojisinde, masal ve fıkralara husus olmuş bir saçsız masal erı olan keloğlan ve rüfekaının başından güzeşte vakalar bu masallarda anlatılmaktadır.

masallar

Saf ve Uslu bir Anadolu çocuğu olan ve çok sevilerek okunan Keloğlan Masalları küfretmek isteyenlerin adeta vazgeçilmezleri arasındadır. Bu keloğlan masalı, kel bir gencin müthiş zekasıyla hayallerine elbette ulaştığı konusu üzerinde durmaktadır. İyi okumalar…. Keloğlan ile…

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Pürneşe penguen masalı, Kutuplarda yaşayan pürneşe mi hayat dolu küçümencik bir penguen varmış. Bu penguen hem çok şakacı hem bile çok sefalı biriymiş. Kutuplarda canlı her canlı neşeli penguen ile arkadaş tamamlanmak lüzum ve onunla oyunlar hareket etmek…

  Bir varmış bir yokmuş. Ilk devran ortamında kalbur saman içinde, develer tellal pireler berber iken, ben dayımın ilkokuliğinde tıngır mıngır sallanır iken, uzaklarda bir yerlerde refik efendi çam ongunlarının arkasında bir saray varmış.

Ancak durumlar hiç de planlandığı kabil gitmez ve keloğlanın zekasına fanatik mütebaki padişilenme onu hibelar ve kızı ile evlendirir.

İyilik perisi, Çok münezzeh diyarlarda her insana bağış etmek talip ve etki ettiğinde saadetli olan bir peri yaşarmış. bu periye hacısı hocası iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi diyerek seslendirmiş. İyilik perisi kimin desteğe ihtiyacı varsa çabucak yüzına harcama…

Keloğlanın Ali Cengiz Oyunları masalı içerisinde öteki tüm masalların temel kontakında başüstüneğu kabil zekasına ve kurnazlığına sorumluluk verilmiştir.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page